Hårfärg

Nu håller jag på att färga håret till mörkbrun, jag hoppas att det blir bra, annars dör jag!
bilder kommer!
Önska mig lycka till!


Dramatisk helg

Tjenare moss i lingonskogen.
Igår hände nästan ingenting förutom att jag kollade på två filmer med mamma på kvällen, dem hette Love happens och den andra vet jag inte men dem var ganska bra.

Idag vaknade jag kl 9.00 och såg att tessan hade svarat på mitt sms som jag skrev igår kväll, jag hade frågat när hon skulle tävla idag och då hade hon svarat 9.30, då fick jag lite panik men de var bara att göra en macka och sticka ut till stallet, för hon tävlade hemma. det gick ganska dåligt för henne vid första omgången, RA vägrade på ett hinder så många gånger att hon blev utesluten men hon valde att hoppa om och då gick det bra.
Nästa höjd hon skulle hoppa på gick jättebra, hon rev bara ett hinder, men över det sista hindret tappade hon balansen men hon satt kvar tills kon kom över mållinjen och då åkte hon av men hon blev inte utesluten i alla fall, men hon slog i näsan och huvudet ordentligt men jag hoppas att hon mår bra.
Krya på dig tessan! <3

 
Detta är RA!


Fredag

De hände inte så mycket denna dag heller, förutom att jag var med på en tråkig lektion som jag inte fattade mycket på och sen bar det hem.
När jag väntade på att tåget i Jönköping skulle åka så fick jag veta att det var något fel på dörrarna så det tog ca 30 min innan tåget åkte.

På kvällen sen skulle vi i SKU göra ett drama i pingstkyrkan. Jag hade inte varit med och övat men det gick bra ändå, hoppas jag.
kram!
 

Torsdag!

Idag hände det inte så mycket mer än att jag plöjde, det gick ganska bra faktiskt för att bara ha kört traktor 1 gång.

På kvällen hände det desto mer grejer. Nu ska jag inte gå in på detaljer men det handlar om lite strul med en 93:a som jag inte hade väntat mig och nu kan han inte sluta säga att jag fick honom att tro på kärlek igen, så har sakt att det får räcka nu men han slutade inte fören jag sa att om han gör de en gång till så slutar jag prata med honom.
Livet är hårt. Hej hopp!


Bilder Från Ladugården






haha lite Suddig




Det var några kalvar som gick i samma box och dom fick mjölk såhär.




Den är ganska nyfödd bara några dagar.
Detta är min favorit den matade jag med mjölk. Här är den ca 1 dag, eller 12 timmar.

Här kommer några bilder på den.




visst är den sööt!


Detta är den andra kalven jag gav mjölk


Den är också dunder söt!


Den är en av ungdjuren visst är den söt men dem bruna öronen och vita mulen


Lite fler bilder på ungdjuren




Så de va allt jag hade, visst är kossor underbara!

Kossor och Skördefest!

Hej!
I onsdags skulle jag vara i de olika stallarna hela dagen, jag började en stund i ladugården där fick jag ge 2 kalvar mjölk, dem var födda dagen innan och var super dunder söta!
Efter att jag hade gett kalvarna mjölk så skulle jag in till hönsen en liten stund, där gjorde jag inte så mycket speciellt.
Sen skulle jag ficka och jag fick sitta i lärar rummet för att jag inte hade någon att sitta med, jättekul!
Efter fikat bar det av till lilla segersta, där har dem Köttdjur och får, så dem fick vi mata m.m. Efter de så åkte vi tillbaks till stora Segersta, då gav vi ungdjuren mat och så, sen var de lunch.
Efter lunchen åkte vi till L.a segersta igen och gjorde samma sak igen, sen åkte vi tillbaks igen. Då matade vi ungdjuren igen. Senare vid 17.00 så skulle vi mjölka, det gick ganska dåligt till att börja med, men sen gick de bra men då råkade jag släppa ut en kossa som inte var mjölkad så den fick jag fösa tillbaka.

På kvällen var det skörde fest och 3:na hade en liten modevisning som var lite grotesk. Efter modevisningen var det fika och sen så var det dans, jag dansade nog i en och en halv timma.

Innan skördefesten så firade vi två tjejor som fyllde år, det gjorde vi efter med.
Saknar allt jättemycket! PUSS PÅ DE!


Tisdag

Hej Hopp!
Idag var jag i grisstallet på morgonen och gjorde lite olika saker. Efter de gick jag och duschade för att jag skulle vara med på en vanlig lektion efter, men på den lektionen skulle vi visst vara hos grisarna igen, då blev man lite smått sur.
När vi hade bytt om till arbetskläder och var i grisstallet så skulle vi lyfta in kultingar in i en våg och väga dem, det var faktiskt ganska kul, efter  att vi hade vägt färdigt dem grisarna vi skulle väga så fick vi väga var sin kulting till fast dem var yngre så vi fick väga dem i en hink som hängde på en "krokvåg", den vägde bara 2,5 kg och var som en liten bebis.
Sen hade jag lunch och då passade jag på att duscha igen för sen efter så skulle jag verkligen bara ha en vanlig lektion, den handlade om får, hej wannabe Heidi, haha. Lektionen var 3 timmar och 20 minuter och de ända jag lärde mig var nog vad ts betyder, så dålig är jag, men jag är ju i och för sig två år yngre, för det var en lektion med 2:or.
Puss!!

Prao

Tjenare moss!
Idag åkte jag till stora segersta, en jordbruksskola, för att praoa.
När jag kom fram så fick jag börja med att köra lite traktor, det var lite hackigt men annars gick de bra. Efter det va de lunch.
Efter lunchen så skulle jag till gris stallet men jordbruks 1:na, det var faktiskt ganska kul men man luktade ganska illa efter det och så kunde jag inte gå och duscha efter de för då skulle jag åka runt i en traktor med samma klass, lite lamt att sitta i en traktor tätt brevid den som kör och hosta som en idiot bara för att de va så dammit eller något i grisstallet. Han som Körde traktorn frågade mig om jag ville köra lite men vi åkte i den största traktorn så det kändes som att jag skulle ha sönder något om jag gjorde de.
I eftermiddag någon gång efter 17.00 så fick jag äntligen duscha, men för att få bort grisstanken så var jag tvungen att duscha iskallt och det var väldigt jobbigt, lukten gick bort överallt förutom på händerna, dom luktar fortfarande lite.

Jag åt kvällsmacka för ca en timma sen och när jag åt så skulle jag ta upp min mobil ur fickan, men den var borta! Jag letade överallt utomhus och allt, sen när jag nästan hade gett upp så kom jag på att jag hade julat på ett ställe så jag letade där och jag hittade den men... det har ju regnat och mobilen var genom våt men den funkade.

Nu ska jag snart gå till mitt rum för vid 23.00 måste vi vara på rummen, eller någon sånnt.
Godnatt påt!


RSS 2.0